[pjsip] Win32 build doesn't build because of stddef.h

Eagle I Martin Baranski eagle3386 at googlemail.com
Sat Nov 10 09:05:51 EST 2007


2007/11/10, perry at pjsip.org <perry at pjsip.org>:
> Excellent!
>
> Now we know the name of pjlib file on disk. That name will need to be
> referenced on applications that use pjlib.
>
> Next, try to build pjlib-test. If it complains of unreferenced stuff
> put the pjlib already build as -l.

Thanks! :)

Yes, it complains about unreferenced stuff.. Therefore, I've added
"-lM:\pj-sip\pjlib\lib\libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a" to the
linker's options, but that didn't solve the problem (even just adding
"-llibpjlib-i386-win32-vc8-debug.a" didn't help.. Full error:

[100.0%] mingw32-gcc.exe -LC:\MinGW\lib
-LC:\MinGW\lib\gcc\mingw32\3.4.5  -o
..\bin\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug.exe
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\atomic.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\echo_clt.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\errno.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\exception.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\fifobuf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\file.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_tcp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_udp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_unreg.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\list.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\main.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\mutex.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\os.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\pool.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\pool_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\rand.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\rbtree.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\select.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sleep.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sock.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sock_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\string.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\test.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\thread.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\timer.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\timestamp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\udp_echo_srv_ioqueue.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\udp_echo_srv_sync.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\util.o
-lM:\pj-sip\pjlib\lib\libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a -s  -lnetapi32
-lmswsock -lws2_32 -lodbc32 -lodbccp32 -loleaut32 -lole32
C:\MinGW\bin\..\lib\gcc\mingw32\3.4.5\..\..\..\..\mingw32\bin\ld.exe:
cannot find -lM:\pj-sip\pjlib\lib\libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a
collect2: ld returned 1 exit status
Process terminated with status 1 (0 minutes, 8 seconds)
1 errors, 0 warnings

Did I miss something? - Since I want to fix as much stuff as possible
by my own, I played a bit around with the linker's settings (there's
list with libraries at the left and a textarea for entering custom
options at the right - the "-l"-stuff goes into that textarea) and
added the "libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a"-file to the list at the
left - that seemed to work a bit better, but I then got this:

[100.0%] mingw32-gcc.exe -LC:\MinGW\lib
-LC:\MinGW\lib\gcc\mingw32\3.4.5  -o
..\bin\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug.exe
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\atomic.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\echo_clt.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\errno.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\exception.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\fifobuf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\file.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_tcp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_udp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\ioq_unreg.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\list.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\main.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\mutex.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\os.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\pool.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\pool_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\rand.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\rbtree.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\select.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sleep.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sock.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\sock_perf.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\string.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\test.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\thread.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\timer.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\timestamp.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\udp_echo_srv_ioqueue.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\udp_echo_srv_sync.o
output\pjlib-test-i386-win32-vc8-debug\src\pjlib-test\util.o   -s
-lnetapi32 -lmswsock -lws2_32 -lodbc32 -lodbccp32 -loleaut32 -lole32
M:\pj-sip\pjlib\lib\libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a
M:\pj-sip\pjlib\lib\libpjlib-i386-win32-vc8-debug.a(os_core_win32.o):
In function `pj_init':
M:/pj-sip/pjlib/src/pj/os_core_win32.c:134: undefined reference to
`WSAStartup at 8'
M:/pj-sip/pjlib/src/pj/os_core_win32.c:135: undefined reference to
`WSAGetLastError at 0'
M:/pj-sip/pjlib/src/pj/os_core_win32.c:135: undefined reference to
`WSAGetLastError at 0'
M:/pj-sip/pjlib/src/pj/os_core_win32.c:135: undefined reference to
`WSAGetLastError at 0'

So, although there's no "-l" before the absolute path to the
pjlib-file, it seems to work, because the linker doesn't complain
about "file not found"..
-- 
=====================
= ~ Code is poetry ~
=====================
= Martin Baranski
= Eagle | Eagle3386
= www.troublezone.net
= eagle3386 at gmail.com
= +49 (0)160 93317843
=====================




More information about the pjsip mailing list