[pjsip] Error opening sound device: No suitable sound capture device

Benny Prijono bennylp at pjsip.org
Fri Nov 16 03:14:45 EST 2007


Cheng-Yen Lin wrote:
> Hi Benny,
> I cross-compiled and install alsa-lib, alsa-utils, alsa-tools, alsa-oss
> on my host system, then do the configuration again, cross compile
> pjsip-0.7.0 fro arm versatile, but still the fail to open sound device @@
> now the error message changed:
> 
> %
> 00:30:57.802 os_core_unix.c pjlib 0.7.0 for POSIX initialized
>  00:30:57.806 sip_endpoint.c Creating endpoint instance...
>  00:30:57.824          pjlib select() I/O Queue created (0x1a0044)
>  00:30:57.825 sip_endpoint.c Module "mod-msg-print" registered
>  00:30:57.825 sip_transport. Transport manager created.
>  00:30:57.827 sip_endpoint.c Module "mod-pjsua-log" registered
>  00:30:57.829 sip_endpoint.c Module "mod-tsx-layer" registered
>  00:30:57.829 sip_endpoint.c Module "mod-stateful-util" registered
>  00:30:57.831 sip_endpoint.c Module "mod-ua" registered
>  00:30:57.831 sip_endpoint.c Module "mod-pjsua" registered
>  00:30:57.832 sip_endpoint.c Module "mod-invite" registered
> 1112: src/../../../portaudio/src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c:837: BuildDeviceLi
> st: Assertion `devIdx < numDeviceNames' failed.
> Aborted
> %
> 
> seems portaudio fail to open the device??

Yes it seems so. Maybe it's best to test if alsa is working on the 
device by using alsa utilities or other applications before trying 
it out with pjsip.

cheers,
  -benny



> thanks






More information about the pjsip mailing list