[pjsip] 408 after 30 seconds on answering a call

Benny Prijono bennylp at pjsip.org
Fri May 9 06:34:20 EDT 2008


On Fri, May 9, 2008 at 10:17 AM, Dave <spawnage at gmail.com> wrote:
> Hi,
>
>  I've just started using pjsip and have build upon the simple_pjsua example.
>  I've made a small gui application that can call and answer.
>  However I've run into a weird problem.
>  Whenever I answer an incoming call, everything seems to work
>  correctly, but after around 30 seconds the call is disconnected on the
>  answering side with a 408 code.
>  I'm assuming this is because I am not doing a required action on the
>  answering side, but I can't figure out what this might be.
>

The 30 seconds sounds related to transaction timeout, so my guess is
the answerer puts an IP address in the Contact header of the 200/OK
response, which is not reachable by the caller (it could be that the
IP address is a loopback IP, or maybe a public IP resolved by STUN and
your router doesn't do hairpinning). Maybe you can elaborate you
config/log from here.

Cheers
 Benny


>  This problem happens when using my application on both sides, calling
>  and answering, but also when using an existing softphone like SJPhone.
>
>  Thanks in advance,
>  Dave
>
>  _______________________________________________
>  Visit our blog: http://blog.pjsip.org
>
>  pjsip mailing list
>  pjsip at lists.pjsip.org
>  http://lists.pjsip.org/mailman/listinfo/pjsip_lists.pjsip.org
>




More information about the pjsip mailing list