[pjsip] PJSIP & LAN

Ayman Farouk aymanfm at gmail.com
Fri May 9 07:11:03 EDT 2008


Hey Alan,

Thanks for your reply. Following the link you have referred to and reading
its posts. I end up having a bigger problem :) .. two methods were mentioned
in that link on how to connect the emulator, the first method which doesn't
send anything to the server is the one I use.. while the second, which was
reported as "working" .. is not supported by the emulator anymore :s !!
However, the same problem continues when I try to debug on a real device!

Thanks,
a.

Ayman,

Still waiting for that picture - with IP addresses, masks and who's serving
who with DHCP, etc. :-).

If I remember correctly (and it's been a long time, I'm really not your man
here) the WinCE emulator by default operates a virtual network inside your
PC on a different subnet and serves up the emulated device with an IP
address in this range.  It also has a virtual HTTP proxy with one foot in
this virtual network and the other on your PC's real IP address.  This
allows you to browse from the browser in the emulated device to the outside
world but is no use to VoIP at all.  That is probably why you can see HTTP
related stuff in WireShark but not SIP traffic on port 5060, etc.

Have a look at this thread in the archive, which sounds very similar to what
you're saying ...

http://lists.pjsip.org/pipermail/pjsip_lists.pjsip.org/2008-February/thread.html#1564

Read through all the posts in this thread and make sure you have all the
bases covered, there's a lot of detail here.
Alan.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pjsip.org/pipermail/pjsip_lists.pjsip.org/attachments/20080509/a5a0c438/attachment.html>


More information about the pjsip mailing list