[pjsip] cannot compile Symbian to get symbian_ua.exe to Emulator

Rodrigo Vega vegaroy13 at gmail.com
Mon May 19 22:06:01 EDT 2008


Hi Benny:

I'm working over symbian.

Some monts ago I was working with pj over symbian using this tutorial
http://trac.pjsip.org/repos/wiki/DevelopingSymbianAppWithCarbide, I followed
every thing on that tutorial and successfull got working PJ over my E65. As
you know, the licence for DEBUG is limited and I don't longer can compile in
debug. What I wanted to do is to test the project over the emulator, I think
the option is to set from project->Active Build Configuration-> Emulator
Debug (WINSCW)...

I was working over revition of SVN 1820, as long as I was getting one error
in sip_config.h (I think) I updated from SVN to get rev. 1961( a few hours
ago)
Then I clean up the project, and also refresh (here some files were updated
and aggregated).

I've been doing some tracing, and I know that the symbian_ua.exe would be
placed over this path C:\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\Epoc32\release\winscw\udeb,
And some libs are created there when I 'Build Target Only', and I got this
error.


Errors caused tool to abort.
make[1]: ***
[\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\pjlib_test.exe] Error 1
make: *** [TARGETPJLIB_TEST] Error 2
mwccsym2.exe -g -O0 -inline off -wchar_t off -align 4 -warnings on -w
nohidevirtual,nounusedexpr -msgstyle gcc -enum int -str pool -exc ms
-trigraphs on -lang c++ -nostdinc -d _DEBUG -d _UNICODE -d "__SYMBIAN32__"
-d "__SERIES60_30__" -d "__SERIES60_3X__" -d "__CW32__" -d "__WINS__" -d
"__WINSCW__" -d "__EXE__" -d "PJ_M_I386=1" -d "PJ_SYMBIAN=1" -d
"__SUPPORT_CPP_EXCEPTIONS__"  -cwd source -i- -i
"\vegaroy13\pj_symbian\pjproject\pjlib\include" -i
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\include" -i
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\include\libc" -i
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\epoc32\include\variant" -i
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\epoc32\include\variant\ " -include
"Symbian_OS_v9.1.hrh" -o
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\BUILD\vegaroy13\pj_symbian\pjproject\build.symbian\PJLIB_TEST\WINSCW\UDEB\pjlib_test_UID_.o"
-c
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\BUILD\vegaroy13\pj_symbian\pjproject\build.symbian\PJLIB_TEST\WINSCW\pjlib_test.UID.CPP"
mwldsym2.exe -msgstyle gcc -stdlib
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\EEXE.LIB" -m
"?_E32Bootstrap@@YGXXZ" -subsystem windows -g
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\pjlib.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\eexe.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\ecrt0.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\esock.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\insock.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\charconv.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\euser.lib
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\estlib.lib -o
"\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\RELEASE\WINSCW\UDEB\pjlib_test.exe"
-noimplib -l
\Symbian\9.1\S60_3rd_MR\EPOC32\BUILD\vegaroy13\pj_symbian\pjproject\build.symbian\PJLIB_TEST\WINSCW\UDEB
-search atomic.o echo_clt.o errno.o exception.o fifobuf.o file.o ioq_perf.o
ioq_tcp.o ioq_udp.o ioq_unreg.o list.o mutex.o os.o pool.o pool_perf.o
rand.o rbtree.o select.o sleep.o sock.o sock_perf.o string.o test.o thread.o
timer.o timestamp.o udp_echo_srv_ioqueue.o udp_echo_srv_sync.o util.o
main_symbian.o pjlib_test_UID_.o
mwldsym2.exe: Undefined symbol: '_activesock_test'
mwldsym2.exe: referenced from 'int test_inner(void) (?test_inner@@YAHXZ)' in
test.c:158
make[1]: Leaving directory `C:/vegaroy13/pj_symbian/pjproject/build.symbian'

Please help me, I don't know what else to do.
btw. I don have on-device debugging due to license expiration (is this the
error???)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pjsip.org/pipermail/pjsip_lists.pjsip.org/attachments/20080519/1fc8c3e3/attachment.html>


More information about the pjsip mailing list