[pjsip] Assertion `cport->rx_buf_count <= cport->rx_buf_cap' failed.

Manuel Quinteiro mquinteiro at cic-systems.com
Tue Apr 26 01:43:14 EDT 2016


Solved.
I don't know exactly why but when I create the port I have to specify one
more sample per frame than actually it is.
If not get and put frame requiere one less than I have said in the creation.

El vie., 22 de abril de 2016 10:07, Manuel Quinteiro <
mquinteiro at cic-systems.com> escribió:

> Hi all!
>
> I have an old app done from pjsua simply.
> It have an null_audio_snd_dev and my own port, with put_frame and
> get_frame. It the pass it works but now, when I compile with latest version
> the conference starts to work but after a few seconds ( 5 more or less)
> the program throw an Assertion:
>
> demsbsip: ../src/pjmedia/conference.c:1498: read_port: Assertion
> `cport->rx_buf_count <= cport->rx_buf_cap' failed.
>
> The output of the debuged startup is:
> 10:04:15.870 os_core_unix.c !pjlib 2.4.5 for POSIX initialized
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Creating endpoint instance...
> 10:04:15.871          pjlib  .select() I/O Queue created (0x1852fa0)
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-msg-print” registered
> 10:04:15.871 sip_transport.  .Transport manager created.
> 10:04:15.871   pjsua_core.c  .PJSUA state changed: NULL --> CREATED
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-pjsua-log” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-tsx-layer” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-stateful-util” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-ua” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-100rel” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-pjsua” registered
> 10:04:15.871 sip_endpoint.c  .Module “mod-invite” registered
> 10:04:15.907       pa_dev.c  ..PortAudio sound library initialized,
> status=0
> 10:04:15.907       pa_dev.c  ..PortAudio host api count=2
> 10:04:15.907       pa_dev.c  ..Sound device count=18
> 10:04:15.907          pjlib  ..select() I/O Queue created (0x18aa618)
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-evsub” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-presence” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-mwi” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-refer” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-pjsua-pres” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-pjsua-im” registered
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-pjsua-options” registered
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  .1 SIP worker threads created
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  .pjsua version 2.4.5 for
> Linux-4.2.0.35/x86_64/glibc-2.21 initialized
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  .PJSUA state changed: CREATED --> INIT
> 10:04:15.911    pjsua_aud.c  Setting null sound device..
> 10:04:15.911    pjsua_aud.c  .Opening null sound device..
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  SIP UDP socket reachable at
> 100.100.100.24:19990
> 10:04:15.911   udp0x1847730  SIP UDP transport started, published address
> is 100.100.100.24:19990
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  PJSUA state changed: INIT --> STARTING
> 10:04:15.911 sip_endpoint.c  .Module “mod-unsolicited-mwi” registered
> 10:04:15.911   pjsua_core.c  .PJSUA state changed: STARTING --> RUNNING
> 10:04:15.911    pjsua_acc.c  Adding account: id=sip:test at 127.0.0.1
> 10:04:15.911    pjsua_acc.c  .Account sip:test at 127.0.0.1 added with id 0
> 10:04:16.911    pjsua_aud.c !Closing sound device after idle for 1
> second(s)
> 10:04:16.911    pjsua_aud.c  .Closing null sound device..
>
> I will appreciate any clue.
> Thanks!
>
>
> mquinteiro
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.pjsip.org/pipermail/pjsip_lists.pjsip.org/attachments/20160426/08ba2689/attachment-0002.html>


More information about the pjsip mailing list